Domácnosť LifeStyle Zaujímavosti Zdravie

Špargľový proteínový chlebík, ako skvelé diétne jedlo na večeru

Je dôležité, aby vám aj počas diéty jedlo chutilo, pretože iba tak budete motivovaní vydržať vo zvolenom programe čo najdlhšie. Vybrali sme pre vás ďalší chutný diétny recept, ktorý obsahuje zeleninu a ovocie, ktoré si môžete dopriať aj počas napríklad bielkovinovej diéty.

Ingrediencie:

  • proteínový chlieb
  • 100 g špargle
  • žerucha
  • soľ
  • cesnakový prášok
  • pažitka
  • olivový olej

Postup: Špargľu dôkladne očistíme tak, aby neobsahovala stvrdnuté časti. Očistenú špargľu povaríme vo vriacej vode. Zmes na prípravu proteínového chlebíka rozmiešame s potrebným množstvom vody v šejkri alebo metličkou, osolíme a posypeme cesnakovým práškom. Pažítku a hrubšie časti špargle pokrájame a zmiešame so zmesou. Plech potrieme olivovým olejom a vytvarujeme malé chlebíky. Na vrch poukladáme hlavičky šparglí, ktoré obalíme v alobale aby nám pri pečení nezhoreli. Chlebíky vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.

Chlebík si takto môžete pripraviť na rôzne spôsoby s obmenou ingrediencií. Miesto špargle použite kapustu, fenikel, špenát, pór, huby, tekvicu alebo zeler.

Foto: unsplash.com